T: +001 555 801

Drugstesten.com levert sneltesten om drugsgebruik aan te tonen

De gevaren van XTC pillen

Het was weer volop raak in de media de afgelopen weken. Na vijf dagen vol non-stop dance feesten en 's Werelds grootste dj's, hadden de meeste kranten en tv-programma’s het alleen maar over drugsproblematiek rondom het Amsterdam Dance Event.

Het Trimbos Instituut waarschuwde onlangs al voor een levensgevaarlijke pil met het ADE logo die in de omloop zou zijn. In deze pil zit twee keer zoveel mdma als in een gemiddelde XTC pil. Gevaarlijk hoog gedoseerde XTC pillen komen steeds vaker voor. Dit zijn XTC pillen met 150-200 milligram MDMA of meer. Van deze ADE pil zijn er meerdere getest en één daarvan bevatte bijna 300 mg MDMA, maar er zat er ook één tussen met 125 mg MDMA.

Maar wat is er eigenlijk zo gevaarlijk aan deze hoog gedoseerde XTC pillen?

xtc pil Een recreatieve dosis ligt tussen 1 en 1,5 mg MDMA per kilo lichaamsgewicht per gelegenheid (maximaal één keer per 6 tot 8 weken). Voor iemand van 60 kg ligt een recreatieve dosis dus tussen 60 en 90 mg MDMA voor een hele avond. 300 mg is echt gevaarlijk veel. Als deze persoon de pil met bijna 300 mg te pakken heeft en deze in een keer, of gedurende de avond, helemaal neemt, dan neemt hij/zij 3 x zoveel als de recreatieve dosis met alle nare bijwerkingen en risico’s van dien. De afgelopen jaren zijn de XTC pillen steeds sterker geworden.

De gemeente Amsterdam en voorlichtingsorganisaties namen tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) extra maatregelen om herhaling van vorig jaar te voorkomen, toen er drie doden vielen. Zo had Jellinek een tijdelijke locatie op de Keizersgracht, waar bezoekers hun drugs kunnen laten testen. Ook waren er in elke club voorlichtingsposters van Jellinek/Unity, plus waarschuwingen voor de verraderlijke pil met het ADE-logo erop.

Test zelf snel en betrouwbaar met de sneltesten van drugstesten.com. Een drugstest kan een opening bieden voor een open en eerlijk gesprek. Klik hier voor meer informatie over onze testen.