T: +001 555 801

Drugstesten.com levert sneltesten om drugsgebruik aan te tonen

LSD

Namen

Acid, Trips, Tabs, Blotters, Microdots, Dots, (chemische naam: Lysergic acid diethylamide)

Hoe ziet het eruit en hoe wordt het gebruikt?

LSD wordt gewoonlijk verkocht op kleine stukjes papier, vaak met een tekeningetje op een kant. De aard van de tekening heeft niets te maken met het effect of de sterkte van de drug.

De effecten

LSD heeft een heel sterk effect op de hersen en op wat je denkt. De effecten van LSD zijn gekend als een "trip" en kunnen tot 8 of 12 uur duren. Terwijl een gebruiker aan het trippen is zal hij of zij de omgeving helemaal anders waarnemen. De effecten hangen af van de aanvankelijke stemming van de gebruiker, waar en bij wie hij of zij is. Het gevoel van tijd en beweging kan versnellen of vertragen. Voorwerpen, kleur en geluid kunnen anders waargenomen worden. De manier waarop de gebruiker een trip ervaart kan elke keer verschillen.

De risico's

Eenmaal dat de trip begint, is er geen manier om die te stoppen of te onderbreken. "Bad trips" komen veel voor en kunnen erg angstaanjagend zijn. Gebruikers kunnen zich sterk bedreigd voelen en kunnen helemaal vergeten dat de drug hiervoor verantwoordelijk is. Als zo'n trip eenmaal begonnen is, is er geen weg terug: het gebruik is helemaal buiten controle. De gebruiker heeft dan een rustige ruimte nodig waar hij of zij zo weinig mogelijk externe prikkels krijgt. Terwijl het onmogelijk is om precies te voorspellen wanneer je een bad trip zult hebben, is het risico erop hoger wanneer je je angstig, zenuwachtig of gewoon niet goed voelt. Het paranoïde gevoel of de ervaring geen controle over zichzelf te hebben kan de gebruiker voor een lange tijd van zichzelf brengen. Terwijl de gebruiker hallucineert kunnen er ongelukken gebeuren: zij of hij zet een stap, bij voorbeeld, waar er geen grond is. LSD-gebruikers kunnen een flashback ervaren, waarin een deel van een trip gedurende korte tijd weer beleefd word, een tijd (enkele dagen of weken) na het gebruik. LSD kan psychische problemen zoals depressie, angststoornissen en schizofrenie verergeren of "triggeren".

Entactogenen

Deze producten hebben zowel een stimulerende als licht hallucinogene werking.