T: +001 555 801

Drugstesten.com levert sneltesten om drugsgebruik aan te tonen

Overige drugs

2cb

Nexus of 2CB is de straatnaam voor de drug 4-bromo-2,5-dimethoxypenethylamine. Het is een synthetische drug. De hoofdwerking is hallucinogeen doch bij kleinere dosissen is er ook een stimulerend effect merkbaar. Het komt voor als een wit tot grijs poeder dat meestal in capsules of tabletten wordt verwerkt. NEXUS werd in de USA voor het eerst aangetroffen in 1979. Het wordt meestal oraal ingenomen doch het poeder kan ook gesnoven worden. Een orale dosis van 10 tot 20 mg. zou gelijkaardig werken als XTC. De effecten duren dan 6 tot 8 uur. Een dosis van 30 mg zou LSD-achtige effecten veroorzaken. Het is beslist een middel dat past in de huidige trend van druggebruik. Vooral in de danstempels zou het zijn weg vinden naar de gebruiker die op zoek is naar XTC. Deze drug komt bij ons recentelijk al voor. Straatnamen zijn onder andere 2-CB, Bromo, Toonies, Venus. Het is momenteel nog steeds een legaal middel. Een soortgelijke stof is 2-CT 7.

Pcp

Hoe ziet het eruit en hoe wordt het gebruikt?

Phencyclidine, kortweg PCP genoemd, is een zeer bizarre drug. PCP werkt bij kleine dosissen zowel verdovend, stimulerend als bewustzijnsverruimend. Bij hoge dosissen werkt PCP vooral bewustzijnsverruimend en verdovend. Het werd in de late jaren 1950 ontwikkeld als een verdovingsmiddel. In 1963 kwam het onder de naam SERNYL op de markt en werd gebruikt bij de behandeling van o.a. schizofrenie en alcoholisme. Men zag echter vlug de neveneffecten zoals hallucinaties, opgewondenheid, agressieve uitbarstingen, zodat de stof sinds 1967 niet meer werd gebruikt bij de mens. Het werd wel nog gebruikt als verdovingsmiddel bij dieren, onder de naam SERNYLAN. De drug dook dan echter ook op in de illegale drughandel in de USA en werd tevens illegaal aangemaakt. De uitwerking van PCP is zeer onvoorspelbaar. Het is een synthetische stof en kan voorkomen als een wit tot lichtroze kristallijn poeder, een bruin brokkelig poeder, als een kleurloze tot groenachtige vloeistof en ook als capsules en tabletten van allerlei kleuren. Bij gebruik kan het geslikt, gesnoven of vermengd met water ingespoten worden. Het kan ook vermengd met tabak, marihuana of een andere stof (bv. muntbladeren) gerookt worden. Bij oraal gebruik van PCP ervaart men soms een metaalsmaak op de tong. Het gebruik kan leiden tot uitzonderlijke hevige uitbarstingen van geweld. De gebruiker ervaart dan een verhoogde lichaamskracht en is ongevoelig voor pijn. De bewegingen die men maakt onder invloed zijn als bij een robot. Men lijkt dan op een zombie. Een gemiddelde dosis is 5 tot 10 mg.

De effecten

De effecten bij gebruik duren 4 tot 6 uur. Er ontwikkelt zich vooral een geestelijke afhankelijkheid en tolerantie. Bij ons komt het gebruik niet voor. Er bestaan van PCP reeds verschillende afgeleide stoffen zoals TCP, PCE, PCC, PCYP enz.. Straatnamen voor PCP zijn o.a. Angel Dust, zombiedrug.

Mescaline

Hoe ziet het eruit en hoe wordt het gebruikt?

Mescaline is een bewustzijnsverruimend middel. Het is afkomstig van de peotlcactus (Lophophora Williamsii) die vooral groeit in Midden en Zuid-Amerika. De cactus is in heel Mexico te koop als medicijn tegen vele ziekten zoals blindheid, bronchitis en allerhande kwalen. Het zou tevens werken bij wondheling, kanker, TBC, diabetes, griep, reuma en alcoholisme. De Huichol-indianen in Mexico kennen een ritueel gebruik van peyote. Tevens wordt de cactus gebruikt als sacrament door de Native American Church. De Native American Church strekt zich uit van Mexico tot in Canada en fungeert als de belangrijkste spirituele en culturele factor in het hedendaagse indiaans bewustzijn. Peyote mag er legaal worden gebruik als religieus middel en dit uitsluitend door de indiaanse bevolking. Door de herhaling van de gezangen en de wisselende ritmische begeleiding, heeft de peyote-trance een diepgaande helende werking op de aanwezigen. Ook hier is er een contact met het goddelijke.

Waar komt het vandaan?

Mescaline werd in 1896 voor het eerst uit de plant geïsoleerd door Arthur HEFFTER. Een bestanddeel uit peyote namelijk peyocactin, ook hordonine genoemd, is een antibioticum. Peyote bevat ongeveer 50 alkaloïden waarvan mescaline het psychoactieve bestanddeel is. Het lijkt op het hersenhormoon noradrenaline. Mescaline kan ook volledig synthetisch bereid worden. Een andere mescaline bevattende cactus is de San Pedro cactus.

Voorkomen

Mescaline komt voor als een kleurloze bittere olie of als een wit kristallijn poeder. Soms kan men in het gebruikersmilieu de rauwe schijfjes van de cactus aantreffen. Bij gebruik wordt op die schijfjes gekauwd. Het poeder is meestal verwerkt tot capsules die dan oraal worden ingenomen. De schijfjes worden ook gemalen tot een bruin poeder die dan in capsules steekt. Zelden wordt mescaline gesnoven of ingespoten. Mescaline wordt ook aangetroffen op papier strips. De vloeistof werd dus op papier aangebracht zoals ook bij LSD wordt gedaan. De effecten duren 4 tot 12 uur.

De effecten

Mescaline heeft een bittere smaak. De uitwerking is zoals bij LSD doch milder. Mescaline werkt zachter, kleuriger en vriendelijker. Een dosis van 0,2 tot 0,4 gram mescaline is bij orale inname voldoende voor een werking. Men ziet caleidoscopische en kleurige visioenen alsook fabelachtige beelden. Men ziet prisma’s, kristallen, symmetrische en geometrische figuren, stralende kleuren. Er ontstaat een gevoel van eenheid. Verder ervaart men slapeloosheid, wijde pupillen, misselijkheid vanwege de slechte bittere smaak en opgezwollen lippen. Vaak is er een lichte stijging van de hartslag en de bloeddruk en dit vergezeld van zweten, overmatige speekselvorming en een kleine verhoging van de lichaamstemperatuur. De gemoedstoestand die erdoor ontstaat kan variëren van filosofisch tot sociaal en kan ook leiden naar een helder persoonlijk inzicht.

Psylocidine

Waar komt het vandaan?

Psilocybine en psilocine zijn bewustzijnsverruimende middelen afkomstig van de psilocybe paddestoel en ook andere soorten. Er zijn heel wat variëteiten waarvan de meeste groeien in Mexico en de gebieden er omheen. De meest gebruikte variëteiten in onze streken omwille van het hallucinogeen effect zijn: - Het inheems puntig kaalkopje (Psilocybe semilanceata). - De Mexicaanse paddestoel (Psilocybe cubensis of Stropharia cubensis). - De Balinese of Hawaiiaanse paddestoel (Copelandia cyanescens of Panaeolus cyanescens). De Azteken noemden dergelijke paddestoelen "TEONANACATL" wat betekent "het vlees der goden". Ze schreven magisch-goddelijke krachten toe aan deze paddestoelen.

Voorkomen

De variëteit Psilocybe semilanceata komt voor in onze streken en is gekend onder de naam "kaalkopje" of "puntig kaalkopje". Het is een paddestoel met een tepeltje op de hoed. De paddestoel wordt bij ons ook gewoon "psilo" genoemd. Ze groeien in het begin van de herfst op vochtige grasgronden. Psilocybine en psilocine zijn de actieve bestanddelen die aanwezig zijn in deze diverse paddestoelen. Deze stoffen kunnen ook volledig synthetisch bereid worden. Het is dan meestal een wit kristallijn poeder dat verwerkt kan worden in capsules, tabletten of als een vloeistof in ampullen. Meestal worden de paddestoelen rauw gegeten. Er kan ook een thee van getrokken worden. Ze kunnen ook verwerkt worden in voedsel zoals toevoeging aan een omelet of aan een pizza die net uit de oven komt. De gedroogde paddestoel wordt ook gerookt, vermengd met tabak of marihuana. De uitwerking is als bij LSD doch minder hevig. Bij het eten zijn vaak een 10 tot 20 stuks nodig om de effecten te ervaren. Bij de effecten ontstaat een kleurrijke trip. Kleuren en klanken worden anders ervaren. Met gesloten ogen worden geometrische figuren en fluorescerende flitsen waargenomen. Er ontstaat een ontspannen gevoel met creatieve invallen en gedachtensprongen. Er ontstaat een verdieping van inzicht in zichzelf en anderen. Tijd, ruimte, kleuren en geluiden worden anders ervaren. Een trip duurt ongeveer 6 uur. Het gebruik van hallucinogene paddestoelen kan gevaren inhouden bij personen met een labiele, depressieve of angstige gemoedstoestand. De bestaande gemoedstoestand wordt versterkt. Er kunnen bij het gebruik ook negatieve effecten optreden zoals onrust, irritatie, verwarring, verlies van zelfcontrole, angstaanvallen door nare hallucinaties, achtervolgingswaan, depressies. Door intens gebruik kan een eerder geringe geestelijke afhankelijkheid ontstaan en er ontwikkelt zich eveneens tolerantie. Straatnamen zijn o.a. : paddestoel, magic mushroom, magische paddestoel, liberty cap, psilo, paddo. Het gebruik begint in onze drugscène meer en meer voor te komen. In ecoshops of smartshops in Nederland kunnen ze vrij worden aangekocht. Bij ons vallen ze onder de drugwet.