T: +001 555 801

Drugstesten.com levert sneltesten om drugsgebruik aan te tonen

Woordverklaring

Woordverklaring

  • -Alkaloïden: Alkaloïden zijn stikstofhoudende basische verbindingen, welke in planten meestal aan organische zuren gebonden voorkomen. Het in het dierlijk organisme in de bijnieren voorkomende adrenaline (synthetisch suprarenine) kan als alkaloïdeachtig beschouwd worden.
  • -Dopamine: Dopamine speelt een rol bij het bewegen, bij schizofrenie en bij de ziekte van Parkinson. Het is ook een belangrijke neurotransmitter tussen de hersenen en de hypofyse en bij angst worden er grote hoeveelheden dopamine aangemaakt die zorgen voor een fixatie op de bron van vrees en de spieren klaarmaken voor een snelle reactie.
  • -MDMA: De stof die als XTC bekendheid kreeg is MDMA, de afkorting van 3,4- methyleendioxymethylamphetamine. MDMA werd aan het einde der vorige eeuw voor het eerst gemaakt. In de vijftiger jaren heeft het Amerikaanse leger er kortdurend interesse in gehad als mogelijk waarheidsserum. Daarna is het in de V.S. gebruikt in de psychotherapie, totdat het daar verboden werd.
  • -Amylnitriet: Amylnitriet is de meest voorkomende drug in de categorie poppers. Het is een heldere, gele vloeistof en heeft een zoete of fruitige geur.
  • -Butylnitriet: Butylnitriet behoort ook tot de categorie poppers en is eveneens een heldere gele vloeistof maar de dampen hebben de geur van rotte appelen of zweetvoeten.
  • -Serotonine: Serotonine wordt gebruikt bij de behandeling van onrust, depressie, obsessieve compulsieve stoornissen, schizofrenie, beroerte, vetzucht, pijn hoge bloeddruk, stoornissen in de bloedsomloop, migraine en misselijkheid. De ontspannende en relaxerende neurotransmitter serotonine speelt een belangrijke rol bij het in en doorslapen